Olympisch Zuid-Korea

 •  

  Groepsreis Olympische Spelen 2018 Schaatsen in Vogelvlucht

  Vijf schaatsafstanden worden verreden tijdens je verblijf alhier in Zuid-Korea; dus vijf keer kans op Nederlands eremetaal. Plus dat je natuurlijk andere sportevenementen kunt bijwonen of een avond in het Holland Heineken House kunt doorbrengen. En nu je toch helemaal in Zuid-Korea bent, kun je evengoed wat lokale cultuur en sfeer proeven, variërend van een bezoek aan de grens tussen Zuid en Noord-Korea of een karaokeavond.

  Data

  Van 8 tot en met 15 februari 2018 (8 dagen)

  Prijs

  € 2.800 per persoon (vierpersoonskamer)
  € 2.990 per persoon (tweepersoonskamer)

  Deze prijs is inclusief:
  ✓ Retourvlucht naar Seoel (via Duitsland, met korte overstap)
  ✓ Zes overnachtingen in hotel op basis van twee- of vierpersoonskamer
  ✓ Ontbijt
  ✓ Vervoer van het vliegveld in Seoel naar Gangneung (retour)
  ✓ Professionele reisbegeleiding van Eastward Travels (ook bekend als Mister Moscow)

  Deze prijs is exclusief:
  ✓ Alle persoonlijke uitgaven zoals telefoonrekeningen, verzekeringen, noodgevallen, medische kosten, overtollige bagage en dergelijke.
  ✓ Tickets voor de Olympische evenementen (zie ‘Praktische Informatie’)  
  ✓ Lunches en diners
  ✓ Fooien aan chauffeurs, hotelpersoneel (niet gebruikelijk in Zuid-Korea)

  Groepsgrootte

  Maximaal 12 personen (op dit moment zijn er nog 6 plaatsen beschikbaar)

  Vluchtgegevens

  8 februari 2018
  Amsterdam – Frankfurt – Seoel / Vertrek: 14h35 / Totale reisduur: 13 uur en 25 minuten
  15 februari  2018
  Seoel – München – Amsterdam / Vertrek: 12h45 / Totale reisduur: 16 uur en 25 minuten

 •  

  Reisroute

  08 februari: Vertrek uit Amsterdam 09 februari: Aankomst in Zuid-Korea / Transfer naar Gangneung
  10 februari: De Winterspelen, onder andere 3.000 meter dames 11 februari: De Winterspelen, onder andere 5.000 meter heren
  12 februari: De Winterspelen, onder andere 1.500 meter dames 13 februari: De Winterspelen, onder andere 15.00 meter heren
  14 februari: De Winterspelen, onder andere 1.000 meter dames 15 februari: Transfer naar Seoel / Terugvlucht
   

  Olympische Spelen 2018 Schaatsen in Zuid-Korea, de Reis in Detail

  Dag 01, donderdag 8 februari – Vertrek uit Amsterdam

  Om overmorgen op tijd te zijn voor de eerste schaatswedstrijden is het noodzakelijk vandaag al te vertrekken. Zuid-Korea is natuurlijk wel een stukje verderop, maar omdat de overstaptijd in Frankfurt kort is, brengt Lufthansa je toch in ongeveer 13 uur naar Seoel.

  Dag 02, vrijdag 9 februari – Aankomst in Zuid-Korea / Opening van de Spelen

  Rond het middaguur (lokale tijd) kom je aan in Seoel. Op het vliegveld staat de trein al klaar. Na een mooi ritje van een slordige twee uur, waarin je een prima eerste indruk krijgt van Zuid-Korea kom je aan in Gangneung. Na het inchecken heb je genoeg tijd voor een verkwikkende douche, een Koreaans diner, een wandeling door de stad, een bezoek aan het Holland Heineken House of wat je ook belieft.

  Dag 03, zaterdag 10 februari – Olympische Spelen, dag 2 (o.a. 3.000 meter dames)

  Na de reis heb je misschien behoefte de ochtend in alle rust en kalmte door te brengen in het hotel of in het centrum van Gangneung. Je kunt natuurlijk al de hele dag overal de olympische sfeer opsnuiven. Pas ‘s avonds begint het schaatsen. Natuurlijk, indien je wenst maken wij je graag wegwijs in de stad en wijzen we je de kortste (wandel)route naar de stadions.

  Dag 04, zondag 11 februari – Olympische Spelen, dag 3 (o.a. 5.000 meter heren) + Mogelijkheid Excursie Culturele Hoogtepunten van Gangneung

  Natuurlijk kun je ook vandaag de hele dag de Olympische stemming proeven. Alleen, het schaatsen begint pas om vier uur in de middag. Daarom zou je ook een excursie kunnen maken in Gangneung, een typisch Koreaanse stad vol actie en bedrijvigheid. Wel heeft het ook de toerist volop te bieden. Bijvoorbeeld Seongyojang, oorspronkelijk gebouwd voor de familie van de Koreaanse koning Sejong. Dit was, meer dan 300 jaar lang, de residentie van een aristocratische Koreaanse familie. Het hele complex is prachtig gerestaureerd en ademt nog steeds de sfeer van vroeger. Om deze sfeer nog meer te ervaren word je van harte uitgenodigd deel te nemen aan één van de traditionele Koreaanse spelen op het buitenterrein.

  Ojukheon is één van de oudste nog bestaande huizen ooit bewoond door de Joseon-dynastie. Ojukheon is als een statig en elegant park, met chique gebouwen en zeer nette tuinen, lotusvijvers en bamboebossen. Het is een prachtige en rustgevende plek. Sin Saimdang, door Koreanen gezien als de ideale en perfecte vrouw, dochter en moeder, is hier geboren en veel van haar schilderijen zijn tentoongesteld in de gebouwen.
  Kosten voor deze excursie zijn € 40 per persoon (minimaal vier deelnemers).

  Dag 05, maandag 12 februari – Olympische Spelen 2018 Schaatsen, dag 4 (o.a. 1.500 meter dames)

  Misschien zou je vandaag eens naar Pyeongchong kunnen gaan om de Spelen aldaar te aanschouwen. De bergen en de natuur zijn er prachtig. Je hebt hiervoor meer dan voldoende tijd want het schaatsen begint niet eerder dan rond een uur of acht ’s avonds.
  Voor de liefhebbers is er ’s avonds gelegenheid actief deel te nemen aan een typische Zuid-Koreaanse (Aziatische) liefhebberij: Karaoke. Je bent misschien wat huiverig om zelf je zangkunsten op de bühne te vertonen, maar de Zuid-Koreanen kennen geen schroom. En terecht trouwens, want velen zingen op hoog niveau. Wedden dat je pret hebt? En wedden dat je nog meer pret hebt wanneer je zelf je stoute schoenen aantrekt?

  Dag 06, dinsdag 13 februari – Olympische Spelen, dag 5 (o.a. 1.500 meter heren)

  Na de vocale actie van gisteren kun je vandaag in alle rust genieten en heb je prima de gelegenheid op eigen houtje meer van de stad of de nabije omgeving te zien. Vooral omdat het schaatsen wederom laat op de dag begint.
  Eventueel kun je ook een bezoek brengen aan de beroemde (beruchte) grens tussen Zuid en Noord-Korea. Onder andere aan de ‘Freedom Bridge’, de ‘Infiltration Tunnel’, Ook beklim je het ‘Dora Observation Deck’ vanwaar je het Noord-Koreaanse dorp Geijong-Dong, met haar 160 (!) meter hoge vlaggenmast, ziet liggen. Let wel: dit is vrij ver van Gangneung en kost derhalve veel tijd. Kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

  Dag 07, woensdag 14 februari – Olympische Spelen, dag 6 (o.a. 1.000 meter dames)

  De laatste dag in Gangneung om nog meer olympische sfeer op te snuiven. Eventueel nog een laatste keer naar het Holland Heineken House? Mocht je meer Koreaanse cultuur willen dan brengen wij je graag op de hoogte van de bezienswaardigheden in de stad en de omgeving.

  Dag 08, donderdag 15 februari – Transfer van Gangneung naar Seoel. Terugvlucht

  De Olympische Spelen zijn tot nu toe hopelijk succesvol voor de Nederlanders. Wellicht nu al met een heleboel Nederlands eremetaal. Ze gaan natuurlijk nog even door, die Spelen. Maar voor jou zit je verblijf er bijna op. Vroeg in de ochtend stap je in de trein terug naar Seoel. Net na het middaguur vertrek je uit Seoel. Toch kom je, omdat het tijdsverschil dit keer in je voordeel werkt, al rond negen uur in de avond aan in Amsterdam.

 •  

  Aan het einde van een Olympische dag is het belangrijk te kunnen uitrusten in een goede en passende accommodatie. Ons uitgangspunt is dat deze bijdragen aan de beleving van de reis en een Koreaanse sfeer uitademen. Mini-hotel AARK voldoet hieraan uitstekend. Bijkomend voordeel is dat AARK op loopafstand (ongeveer 2,5 kilometer) ligt van de Olympische accommodaties.

  Gangneung: Mini-Hotel AARK
  Olympisch Zuid-Korea, schaatsen met Sven Kramer en Irene Wust Olympisch Zuid-Korea, schaatsen met Sven Kramer en Irene Wust Olympisch Zuid-Korea, schaatsen met Sven Kramer en Irene Wust

   

 •  

  Visum

  Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor Zuid-Korea. om naar India te kunnen reizen. Wel dien je in het bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort met een geldigheid van minimaal zes maanden na vertrek uit Zuid-Korea, en minimaal twee lege pagina’s.

  Tickets voor Schaatsen en andere sportevenementen

  Sporten als kunstschaatsen en ijshockey zijn zeer waarschijnlijk veel sneller uitverkocht dan bijvoorbeeld schaatsen of curling. Op de website van het Duitse ‘Der Tour’ kun je individuele tickets boeken voor de evenementen die jij wilt bezoeken. Klik hier om je tickets te boeken. Ook op de website van de Spelen in Pyeongchang kun je tickets kopen.

  Holland Heineken House

  Ook in Zuid-Korea kun je is het Holland Heineken House terecht voor Nederlands vertier en huldigingen van de sporters. Voor alle informatie, inclusief de wijze waarop je tickets kunt bestellen, zie de website van het Holland Heineken House.

  Geld

  Er zijn meer dan voldoende geldautomaten in Zuid-Korea (al zijn er weinig die 24 uur per dag open zijn). Credit cards worden (bijna) overal geaccepteerd.
  LET OP: check bij je bank of je geld kunt opnemen buiten Europa met je bankkaart. Indien je de afgelopen jaren niet buiten Europa hebt gereisd is de kans groot dat deze mogelijkheid is uitgeschakeld. Je kunt dit echter in een ommezien laten aanpassen.
  Wisselkoers: 1 EURO = 1241 WON / 1 WON = 0,000805 EURO (100 WON = 0,08 EURO)

  Mobiele telefoons

  In Zuid-Korea wordt de CDMA-technologie gebruikt. Het is aan te bevelen bij je aanbieder te checken of jouw telefoon te gebruiken is. Indien dit niet het geval is, kun je op vele plaatsen een mobiele telefoon huren (of je kunt ervoor kiezen een weekje niet mobiel te bereiken te zijn).

  Tijd

  Het is in Zuid-Korea 8 uur later dan bij ons. Dit betekent dus dat het 20h00 is wanneer het in Amsterdam 12h00 is.

  Elektriciteit

  Geen adapter noodzakelijk.

  Fooien

  Het is niet gebruikelijk fooien te geven in hotels, restaurants, aan taxichauffeurs of gidsen.

  Etiquette

  Hoe groet je op Koreaanse wijze? Bekijk deze twee video’s en je bent uitstekend voorbereid. Zeker weten dat alle Koreanen zeer aangenaam verrast zullen zijn.

  Wat doe je?
  Wat zeg je?

  En wat is verder belangrijk om te weten?
  Doe je schoenen uit wanneer je een Koreaans huis betreedt. Dit geldt ook voor Koreaanse restaurants, tempels en kleinere hotels
  Laat je bestek niet rechtop in een kom rijst staan
  Gebruik beide handen wanneer je drinken inschenkt voor anderen


  Klimaat
  Het zal nauwelijks een verrassing zijn, je bezoekt per slot van rekening de Olympische Winterspelen, maar het is koud en winderig in Pyeongchang en Gangneung. Neem je winterkledij dus mee. 


 •  

   

 • EASTWARD TRAVELS Boekingsformulier

   

  Uw Groepsreis

   

  Ik ben geen robot